Legutóbbi bejegyzések
Legutóbbi hozzászólások
  Free counters!„Hűséged végtelen, Atyám nagy Isten, Elhat a mélybe az egek fölé, Irgalmad nem fogy a múló idővel, Ki voltál az maradsz mindörökké. Hűséged végtelen, hűséged végtelen, Mindennap új áldás árad reám. Hiányom pótolod hatalmas kézzel, Hűséged végtelen, Uram hozzám!” MapFree counters! Free counters! Free counters!
  Kategória

  2016. június archívum

  Schneider püspök 12 lépésben összegzi, hogy katolikus családként hogyan éljük túl az eretnekség sivatagát.

  schneider

  2016, május 27. Róma – Ahogy a család, és annak valamennyi tagjának lelkéért folytatott harc szerte a világon felerősödik a szexuális anarchia ’oktatás ’ címén való ránk erőltetésével, és mindannak alábecsülésével, ami igazán férfias és nőies a „gender jogok” nevében, továbbá a házasságok tönkretételével, amit „egyenlőségként” álcáznak; a kommunista rezsim terrorját átélt lelki vezető egy túlélési tervet fektetett le a katolikus szülők részére, akik magukat egy világias, relativisztikus, és ellenséges környezetben találják, de mégis szeretnék gyermekeiket az Égi haza jövendőbeli polgáraivá nevelni.

  A kazahsztáni Athanasius Schneider püspök elmondta a Lifesitenews-nak adott exkluzív interjújában, hogy a katolikus szülőknek komolyan kell venniük gyermekeik hitben való nevelésének első számú kötelességét, amikor gyermekeik hitének le kell küzdeni a negatív, sőt ellenséges befolyásokat, amelyek minden oldalról szorongatnak, és a pusztítás a céljuk.

  A nagy terjedelmű interjúban, amely feltárta az ő tapasztalatait, amelyet katolikus fiúként élt meg a kommunizmus ideje alatt, a gondolatait, hogy mit jelent ma a katolikus család, az oktatással, a rossz plébániákkal és egyházmegyékkel kapcsolatos észrevételeit, amelyeket program- vezérelt papok és püspökök működtetnek, valamint a véleményét arról, hogyan kell a világi hívőknek kinyilvánítani aggodalmukat Ferenc pápával kapcsolatban. A püspök tizenkét lépést fektetett le, amelyet a katolikus szülőknek meg kell tenniük családjuk és gyerekeik védelmében.

  Schneider püspök azt mondta, hogy ahhoz, hogy túléljük az eretnekség sivatagát, a katolikus szülőknek a következőket kell megtenniük:

  1. Az üldöztetést Istentől jövő kegyelemként megélni, ami megtisztít és megerősít, nem egyszerűen negatívumként.
  2. Gyökeret ereszteni a katolikus hitbe a katekizmus tanulmányozása által.
  3. Védeni a család egységét mindenekfelett.
  4. Elsődleges kötelességként hitre oktatni a gyermekeket.
  5. Naponta imádkozni a gyerekekkel, például a litániát és a rózsafűzért.
  6. Az otthont házi templommá formálni.
  7. A vasárnapi mise és a pap hiánya esetén lelki áldozást végezni.
  8. Elmenni az olyan plébániáról, ahol tévedéseket terjesztenek, és egy hithű plébániára járni, még ha messzire is kell utazni.
  9. Elvinni a gyerekeket olyan iskolából, ahol ki van téve az erkölcstelenség veszélyének a szex oktatása miatt.
  10. Ha nem lehet elvinni a gyerekeket, akkor szülői szövetséget alapítani, hogy harcoljanak ezekért a jogokért.
  11. A rendelkezésre álló demokratikus eszközökkel küzdeni a szülői jogokért.
  12. Készen állni az üldözésre is a gyerekek védelmében (lásd az 1. pontot!).

  A püspök azt mondta, hogy a szó legnemesebb értelmében katolikus családnak lenni a túlélés kulcsa.

  „Az üldözés ideje alatt szerzett tapasztalataimból tudom, hogy létfontosságú a család, a család egysége, és hogy mindkét szülő mélyen gyökerezzék a hitben. Ezt azután továbbadják a gyermekeiknek. Szeretném elmondani, hogy a gyerekeknek az anyatejjel együtt kell kapniuk a hitet. Azután a szülők elsőrangú feladata, hogy sugározzák a gyerekeik felé egyszerű módon a tisztaságot, a szépséget és a katolikus hit egységét.

  Azt mondta, hogy a szülőknek kell eljutni a felelősségre, hogy olyan otthoni környezetet teremtsenek, ahol a gyerekek lelkileg gyarapodhatnak.

  „Azt hiszem, ez ma a legfontosabb feladat a családok számára: megalapítani a család-egyház kultúráját.”

  Ha gyerekeket az otthonukon kívülről mérgezik, mint például az iskolában a hedonista, nihilista szex oktatás révén, akkor a szülők „kötelessége”, hogy vigyék el onnan gyermekeiket.

  „Nem lehet kitenni a gyerekeket az erkölcstelenség veszélyének. Ez lehetetlen. Azért, hogy a gyermekeiket megvédjék ettől az erkölcstelenségtől, a szülőknek még arra is készen kell állniuk, hogy elszenvedjék annak következményeit.”- mondta Schneider püspök úr. Ha egy ország törvénye lehetetlenné teszi a gyermek kilépését az iskolából – tette hozzá –, akkor a szülőknek össze kell fogni és küzdeni a jogokért mindenféle rendelkezésre álló demokratikus eszköz felhasználásával.

  Ha a gyerekeket mérgezik a szószékről, ugyanez a logika érvényesül, és a szülőknek találniuk kell egy hithű plébániát, a hűtlen papokat és püspököket pedig a „hit árulóinak” kell nevezni.

  „Amikor a hierarchia tagjai és pásztorai ellentmondanak Krisztus tanításának, az Egyházi Tanítóhivatal örök érvényű tanításának, a katekizmusnak, a gyermekeiket el kell hozniuk ezekből a templomokból, és ne menjenek oda, még ha 100 km-t is kell utazni (egy hithű templomhoz).”

  Schneider püspök elmondta, mennyire boldogok voltak a szülei, amikor elmentek egy helyre a Szovjetunióban, ahol 100 kilométeres körzeten belül volt egy katolikus templom.

  „Úgy gondolom, hogy a nyugati világban, az Egyesült Államokban, bárki megtalálhatja a templomot 100 kilométernél közelebb is, ahol rá lehet találni egy jó papra. Tehát kerüljék azokat a templomokat, ahol tévedéseket prédikálnak. Ezek a helyek rombolják az emberek hitét. Ezek a templomok rombolóak. El kell kerülni őket. Az ilyen emberek a hit elárulói, még ha püspök vagy pap titulusuk van is.”– mondta.

  A püspök azzal folytatta, hogy tanácsokkal látta el a hithű katolikusokat, akik szeretik a pápát és nem akarnak ártani a pápaságnak, hogyan fejezhetik ki növekvő aggodalmukat Ferenc pápával kapcsolatban.

  Az Egyház nem diktatúraként működik, ahol senki sem mond ellent a diktátornak, és azt mondta, hogy a Szentatya a „mi atyánk” és a katolikusoknak nem kell félni attól, hogy hangot adjanak aggodalmaiknak az Egyház irányításával kapcsolatban.

  Az interjút azzal zárta, hogy felajánlotta áldását a lifesitenews-nak és támogatóinak. „ Isten áldja meg önöket és folytassák ezt a szent és nagyon értékes munkát a családért, a házasságért, az Evangéliumért és az Egyházért.”- mondta.

  Forrás: https://www.lifesitenews.com/news/video-bishop-schneider-12-steps-to-surviving-as-a-catholic-family-in-a-mora

  a